Spring til indhold

hearHEAR i finalen til Shortdox 2020 - Et radiofonisk awardshow

Shortdox er en er en konkurrence, som hvert år kårer Danmarks bedste, korte lydfortælling. Her opfordres deltagerne til at lege med kreative lydproduktioner, eksperimentere med stilarter og optage, redigere, speake og klippe lige som de har allermest lyst til. 

Det er altså en radiofonisk legeplads for kreative lydproducenter, hvor vi I hearHEAR kan få lov til at nørde igennem og prøve ting af. Konkurrencen har eksisteret siden 2011 og har igennem tiden været genstand for essyistiske lyddigte, originale radiofortællinger, vanvittige lydeksperimenter og følsomme interviews. 

 

Det var os derfor en stor ære, da vi, den 20. august 2020, fik beskeden om at vores bidrag ‘Det skal nok gå’ med Maria Ladekarl som fortæller, var shortlistet som en af de 8 nominerede til årets awardshow. 

UDFORDRINGEN

Som enhver anden konkurrence er det opstillet et par kreative benspænd. I årets Shortdox konkurrence så disse sådan ud: 

 
  • Dokumentaren må højst være 3 minutter lang og skal forholde sig til temaet overgange
  • Hvis du bruger musik, skal den være rettighedsfri og klar til at blive sendt i radioen
  • Hver deltager må kun indsende én produktion til konkurrencen
 

Konkurrencen afvikles af Københavns Radiobiograf i samarbejde med P1 og Dansk Journalistforbund. Det hele blev afsluttet til et stort awardshow i corona venlige omgivelser hos BIGBIO i Nordhavn d. 6. september. Vores bidrag fra hearHEAR nåede hele vejen til finalen og fik disse ord med på vejen af juryen:

 

Det var en ret speciel historie. Og noget af det jeg tænkte over var, at hvis der fandtes en shortdox radio manual over hvordan man laver en god shortdox, så synes jeg ikke at denne her gør det. 

Men denne Shortdox har et enkelt setup, som er drevet af musikken og speaken. Den lykkes med at give sin lytter et indblik i hvordan det er at have denne lidelse og på samme tid leve sit liv. Det var fedt at høre noget anderledes. 

 

Da vi primært arbejder med historier indenfor Sundhed & Sygdom og har mange kunder i medicinalbranchen, faldt det naturligt at vores bidrag i år skildrer hvordan det er at leve med Bipolar lidelse. Vil du vide mere om hvordan vi har hjulpet forksellige brands med at få deres budskab i ørerne på målgruppen, så ta et kig i vores portfolio

 

Er du interesseret i at være med i konkurrencen, kan du følge Københavns Radiobiograf på facebook, hvor de annoncerer deadlines, tema og regler til næste års konkurrence. 

 

I afspilleren her under, kan du lytte til hele vores bidrag og høre dommernes kommentare til sidst.

God fornøjelse!,

Overvejer I at bruge podcast som en del af jeres content?

hearHEAR 

Lydens Hus
Gammel Kongevej 11-13, 4. sal
1610 København K
DK
Tel.: +45 42 95 20 35
CVR: 33 22 63 22
Email: anders@hearhear.nu