Spring til indhold

Skab værdifulde relationer med en branded podcast

En af podcastmediets store styrker er evnen til at skabe værdifulde relationer. Med en podcast kan du ikke kun skabe en enormt værdifuld relation til din målgruppe. Du kan også udvide dit netværk med stærke relationer i branchen. Find ud af hvordan i denne artikel.

 

Skab værdifulde relationer i målgruppen

Relationsarbejdet til målgruppen kender du helt sikkert vigtigheden af, og du har formentlig allerede veletablerede kanaler på sociale medier, nyhedsbreve eller måske et univers på hjemmesiden.

 

Men når lydmediet bliver kanal til målgruppen, fremstår du som afsender mere personlig, og du kan opnå en anden relation til modtageren, end du kan gennem tekst, billeder eller video. 

 

Det findes der flere grunde til: 

Podcastmediet er et pull-medie.

Kommunikationen finder altså kun sted, hvis – og når – lytteren trykker play i podcastappen. 

Den præmis, at lytteren helt selv er i kontrol over, hvornår dit budskab skal modtages, vækker en stor troværdighed.

 

Der er altid et menneske bag stemmen i øret.

Har du en podcast med et værtsbåret format, opbygger du langsomt en personlig relation til lytteren. Episode efter episode lærer lytteren personen bag stemmen bedre at kende. Hvor det ofte kan være skiftende personer bag et blogpost, en nyhedsmail eller et post på de sociale medier – uden modtageren lægger mærke til det. Hvor der i en podcast ikke på samme måde kan vikarieres for en vært, uden at lytteren sættes ind i hvorfor.

 

Podcasten bliver en personificering af brandet.

Brandet sætter sig i en sårbar position ved at gøre en eller et par bestemte personer til brandets stemme. Det er nemlig ikke altid lige til at skifte en vært ud på et program, hvor lytteren kender værten godt. Men hvis indholdet har høj værdi for modtageren, har du meget at vinde i målgruppen.

Der opstår altså en anden og mere personlig relation til lytteren, end der gør til læseren eller brugeren. Og husk på: relationen er både vigtig i B2C og B2B kommunikation, og at mediet fungerer rigtigt godt i begge modtagergrupper. Men det er ikke kun hos målgruppen, du kan opnå værdifuld tid til at formidle dine budskaber. Det kan du også hos thought leaders og nøglepersoner i branchen.

 

Skab værdifulde relationer i branchen

Udover at en podcast kan skabe værdifulde relationer i din målgruppen, kan du med det, vi kalder et Market Access-format, også skabe værdifulde relationer og udvide dit netværk i branchen. Nogle bruger altså en podcast til at understøtte deres markedsføringsaktiviteter, hvor andre bruger mediet mere strategisk til at opbygge relationer og netværk blandt topledelsen i den branche, der opereres i. 

For at beskrive Market Access-formatet vil vi inddrage en kundecase, men af flere årsager er vi nødt til hverken at sætte navn på kunden eller de medvirkende i podcasten. 

Vores kunde er en central og stor dansk B2B organisation, som i deres podcast behandler et bredt emne, som mange topledelser beskæftiger sig med på et strategisk plan. 

Podcasten er værtsbåret, og værten er en del af topledelsen i den store danske organisation. Allerede her opnår formatet en pondus og en tyngde, som gør, at de gæster, der bliver inviteret til at være med i showet for det meste takker ja.

Det er her værd at nævne, at podcastmediet stadig er så nyt, at de fleste personer takker ja, hvis de bliver spurgt, om de vil medvirke i en episode – uanset hvor stort et brand, der står bag. Det giver producenterne adgang til en stor og værdifuld mængde kilder, som måske ikke havde været lige så tilbøjelige til at stille op til et interview til en artikel eller video til SoMe. 

 

Nå.. tilbage til casen.

Da der ofte er høje og svære adgangsbarrierer til højtstående nøglepersoner i branchen, er det ikke altid lige nemt at få adgang til en af de værdifulde timer i kalenderen hos en given CEO eller bestyrelses M/K. Den førnævnte “villighed” til at stille op i en podcast gør vores case strategisk brug af til at opbygge et solidt netværk blandt CEOs og bestyrelsesformænd- og kvinder i nogle af Danmarks største virksomheder. 

For vores case er lyttertal og downloads altså ikke nær så vigtige, som de timer deres topledelse tilbringer i selskab med andre store virksomheders topledelse. 

Selvom det kan være svært at måle den direkte værdi af en Market Access-podcast, er vores case helt overbevist om, at podcastaktiviteten er med til at skabe værdi og vækst for organisationen gennem et endnu stærkere netværk blandt danske og internationale topledere. 

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan Market Access-formatet kan bruges i jeres virksomhed? Så tøv ikke med at give Anders Guldberg et kald på 42 95 20 35. Vi kommer også gerne ud og fortæller alle de muligheder, der er, når vi taler om brandede podcast – hvis din nysgerrighed er vakt. 

 

Vil du vide mere om, hvilke podcastformater der også passer godt, når en virksomhed er afsender, så tjek vores blogpost De 4 bedste podcastformater for virksomheder

Du kan også altid finde inspiration i vores portfolio, som er spækket med eksempler på forskellige formater, som vi har produceret for forskellige kunder. Samt nogle vi har lavet selv – fordi vi elsker podcast, og fordi vi ikke kan lade være.  

 

Overvejer I at bruge podcast som en del af jeres content?

hearHEAR 

Lydens Hus
Gammel Kongevej 11-13, 4. sal
1610 København K
DK
Tel.: +45 42 95 20 35
CVR: 33 22 63 22
Email: anders@hearhear.nu